Úvodní strana » Aktuality » Aktivity » Sportovní den

Sportovní den

Poslední pondělí tohoto školního roku bylo věnováno sportu. Naši tělocvikáři pod vedením paní učitelky Němcové totiž pro žáky druhého stupně připravili zábavný den plný různých pohybových aktivit.
Všichni druhostupňoví žáci se sešli přesně v 8:00 na školním hřišti, kde proběhl nástup, během kterého se žáci dozvěděli náplň sportovního dne a obdrželi pokyny k jednotlivým disciplínám.
Celý program byl rozdělen do dvou částí. V té první se žáci utkali v různých sportovních dovednostech. Na jednotlivých stanovištích v areálu hřiště či v prostorách tělocvičen se pokoušeli předvést co nejlepší výkony ve střelbě na florbalovou bránu, snažili se o co nejvíce úspěšných hodů do basketbalového koše, předváděli své volejbalové podání, soutěžili v úspěšnosti střelby fotbalových penalt.
V druhé části programu pak proběhly turnaje v těchto disciplínách – přehazovaná, fotbal stolní tenis a pétanque. Jednotlivé třídy vždy vytvořily družstva dívek a chlapců a v těchto týmech se pak žáci utkali v souboji s ostatními třídami.
Vítězům jednotlivých kategorií ještě jednou gratulujeme. Věříme, že si program užili všichni zúčastnění žáci a v příštím roce snad budou mít možnost své soupeře opět vyzvat na odvetu.
 
Mgr. Eva Němcová